Chiptuning

Veel moderne motoren zijn tegenwoordig uitgerust met een turbo, zowel benzine als diesel auto's. Het motormanagement van uw auto is standaard ingesteld op vaste parameters, die bepalen de ingespoten hoeveelheid brandstof, inspuitduur, turbodruk etc.

Wij kunnen deze parameters aanpassen, door middel van een software aanpassing( chiptuning) . Bij motoren met turbo levert dit een vermogenswinst op van 20 tot 40 %. Dit uit zich in een duidelijk merkbare koppeltoename( trekkracht) en een verhoging van de topsnelheid. Dit alles ruim binnen de marges, zodat uw auto en motor geen schade oplopen.

U zult zich misschien afvragen waarom autofabrikanten die software dan niet direct vanuit de fabriek optimaal programmeren. Een fabrikant bouwt auto’s die in vele landen door de hele wereld verkocht worden. De software wordt afgesteld door de fabrikant met een grote marge, en die is in sommige landen dan ook noodzakelijk vanwege verschillende factoren:

- Slechte brandstof en oliën
- Zware weersomstandigheden
- Slechte onderhoudsintervallen

Gelukkig is dit alles in Nederland niet van toepassing en kunnen wij zonder gevaar uw auto voorzien van de juiste chiptuning!